Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Intelligente installationer (IHC)

Fremtiden flytter ind

​​Intelligente installationer er teknologi, der skaber komfort og sikkerhed i hverdagen. Behovet for komfort og sikkerhed er meget individuelt afhængigt af ens boligsituation. Det er måske ikke alle, der lige har samme behov for at blive hilst velkommen af automatisk tændende lys, når man kører ind i indkørslen. 

Til gengæld kan det være meget rart, at hvert rum selv ved, hvor længe det er ok, at lade lyset stå tændt – så behøver man ikke stå ud ad sengen igen for at slukke lyset på badeværelset – det gør det helt automatisk efter x-antal minutter. Samtidigt er det slut med at skælde på ungerne for at lade lyset brænde over hele hytten og kaste penge ud af vinduet på den bekostning.

Intelligente installationer til private hjem, er oftest det, der hedder IHC eller KNX. IHC/KNX kan skræddersys til dit hjem og dine behov.

Intelligente installationer findes naturligvis også til erhvervsbranchen – her er blot tale en lidt anden type f.eks. IBI.

Intelligente installationer er ikke kun lys

​Intelligente installationer er dog meget mere end ”bare” lys-installationer. Intelligente installationer er elinstallationer og dækker også f.eks. tyverialarmer, røgalarmer, køle/varmeenheder og ventilation. Fælles for intelligente installation er, at de kan programmeres til at opfylde bestemte behov (f.eks. tænd/sluk i bestemte tidsintervaller) eller ”tale sammen” på tværs af funktion og placering.

Intelligente installationer kan altså installeres som selvstændige installationer, eller kobles sammen og styres på kryds og tværs via én central enhed og evt. din telefon/tablet. Intelligente installationer kan derfor med fordel medtænkes i forbindelse med et om-til, eller nybygningsprojekt. Tal altid med en professionel installatør inden du giver dig i kast med selv at udforske de intelligente installationers (næsten) uendelige univers. Det er nemlig ikke alt og alle steder, der lader sig forene lige nemt med eksisterende installationer.

Alle dine installationer ved fingerspidserne

Med intelligente installationer kan du få alle dine elinstallationer ved dine fingerspidser. Du kan i teorien styrer alle dine elektriske installationer i hvert et rum fra din tablet eller mobiltelefon. 

Så er det slut med at sidde i lufthavnen og blive i tvivl om, om man nu også fik slukket for krøllejernet eller kaffemaskinen, inden man tog hjemmefra. Er man væk længere tid, kan det give en vis form for tryghed at vide, at ens hus ser beboet ud, fordi huset følger en normal døgnrytme med tænd/sluk lys osv.

Forstil dig også, at kunne sidde på arbejdet og tænde for varmen i sommerhuset, inden familien drager afsted, så der er rart og behageligt, når man når frem. Eller kunne tjekke om alarmen hjemme er slået til, eller noget helt syvende.

Alt dette, og meget mere, kan lade sig gøre ved at koble hjemmets styrerenhed til sin tablet eller telefon. Kontakt os og hør hvordan. 

Intelligente installationer er også grønne installationer

​​Intelligente installationer, er teknologi designet til at gøre hverdagen mere simpel, sikker og overskuelig. Men faktisk er det er godt for både miljøet og din pengepung, når alt udstyr, der står på standby kan slukkes med ét klik, når boligen konstant har den optimale temperatur afhængig af familiens rutiner og når en potentiel vandskade opdages i tide.

Er man klimabevidst og går med tanker om et grønnere hjem, bør man også tænke i retning af LED-belysning, varmepumper eller ganske enkelt starte med at tale med en energivejleder. Hvert et grønt skridt tæller.

​​

Konkrete eksempler på intelligente installationer

  • ​Sluk-alt-funktion
  • ​Bevægelsessensor
  • ​Velkomstlys
  • ​Varmestyring
  • ​Ventilation
  • ​Tyverialarm
  • ​Røgalarm
  • ​Vandlækagealarm

Kallesøe El Søborg​

​Generatorvej 35B, 2860 Søborg

Telefon: 38 19 19 02

E-mail: kallesoe@kallesoe.dk

Kallesøe El Præstø​

Teglstrupvej 4, 4720 Præstø

Telefon: 29 90 77 11

E-mail: jasper@kallesoe.dk

Svend Mogensen´s Eftf​

Kostervej 19A, 4780 Stege

Telefon: 55 81 48 21

E-mail: info@sme-el.dk

CVR: 20013508