Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

NETVÆRKSINSTALLATIONER​

​Der er sket meget siden dengang man skulle ”ringe op til internettet” via et modem. Og selvom fibernet er kommet til, er bredbåndsløsninger stadig den absolutte mest udbredte form for internet – både blandt private og blandt virksomheder. Det er det, fordi det er relativt nemt og billigt at gå til og meget af det fungerer trådløst.

En af fordelene ved en bredbåndsinstallation er, at mange privatforbrugere selv kan stå for opsætningen, når først de har erhvervet sig en router. Behovet for at involvere professionelle installatører, som både koster tid og penge, er altså nærmest ikke eksisterende. 

Opsætning af internet i private hjem er forholdsvis nemt at gå til, fordi der som regel højst er et par computere, som skal være koblet på samme netværk. Risikoen for at der går kuk i netværket er altså derfor meget lille og har man problemer, er hjælpen ikke længere væk, end at kontakte forhandleren af udstyret, eller ens internetudbyder, som vil hjælpe en videre.

Er man derimod en lidt større virksomhed bør man kraftigt overveje, om det kan betale sig at investerer i en decideret netværksinfrastruktur. Bag ethvert velfungerende (større) netværk ligger nemlig altid en masse overvejelser og planlægning. Det gør der, fordi der på forhånd tages højde for forskellige potentielle trusler og påvirkninger, der kompromitterer netværkets kvalitet og sikkerhed.

​​

Kontakt Kallesøe eller Svend Mogensen for råd og vejledning, tilbud og udførelse af:

Eller læs mere om nogle af forskellene på traditionelt netværk og fibernet her.

”Traditionelt internet”

​​Almindelige datanetværk er opbygget af kabler, der transmitterer data i form af elektriske partikler via kobberwirer. Denne form for datatransmission egner sig rigtig godt til f.eks. bredbånd i almindelige husholdninger og mindre kontorfaciliteter, men mindre godt når der er tale om større netværksinfrastrukturer – f.eks. når der er tale om at internet, der skal fordeles over et større areal og/eller mange brugere på samme tid. Her ville man typisk anvende fibernet.

Krydstale

​En årsag til, at traditionelt netværk ikke egner sig specielt godt i en større sammenhæng er, at der kan opstå forstyrrende krydstale på tværs af de mange kabler, der er nødvendige for at skabe en solid forbindelse. Krydstale er lidt som, når man taler i munden på hinanden. Det er forstyrrende for hele samtalen og man får ikke rigtigt noget brugbart ud af det. 

Lidt på samme måde kan man forestille sig krydstale. Selvom der findes mange former for krydstale, er fælles for dem, at der sker forstyrrelser på tværs af kablerne, som påvirker netværkets overordnede ydeevne og hastighed, hvilket giver en dårligere brugeroplevelse.

Traditionelt netværk til de mindre – fiber til de større

En anden årsag til at traditionelt kobbernetværk anbefales til hjemme- og småskalabrug er, dels at det er billigere, dels at det er begrænset hvor store mængde data, der er behov for at blive transporteret og dels at brugernes udstyr sjældent er mere avanceret end en almindelig computer. Dertil kommer den afstand, som dataen skal transporteres over. Hjemme og i mindre kontorer er afstanden fra routeren og til det udstyr, der kræver internetforbindelse, typisk relativ lille. Det gør, at der ikke opleves udsving i internettets hastighed eller kvalitet og er med til at give en god brugeroplevelse.

Hvis andelsboligforeningen derimod udelukkende benyttede sig af traditionelt kobberkabler på hele deres netværk, ville de nok opleve mange klager fra beboerne, når helt simple internetsøgninger pludseligt tog en evighed, det var så godt som umuligt at streame film og serier og gamerne ikke længere kunne spille online.

Større virksomheder, med yderst avanceret udstyr, og som er dybt afhængige af hurtig datatransmission ville heller ikke kunne nøjes med de traditionelle netværksforbindelser. Her er fibernetværk en absolut nødvendighed, for at undgå alvorlige driftsforstyrrelser og dermed tab af indkomst.

Kallesøe El Søborg​

​Generatorvej 35B, 2860 Søborg

Telefon: 38 19 19 02

E-mail: kallesoe@kallesoe.dk

Kallesøe El Præstø​

Teglstrupvej 4, 4720 Præstø

Telefon: 29 90 77 11

E-mail: jasper@kallesoe.dk

Svend Mogensen´s Eftf​

Kostervej 19A, 4780 Stege

Telefon: 55 81 48 21

E-mail: info@sme-el.dk

CVR: 20013508