Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Energioptimering af boligen​

Tag et skidt i en grøn retning

​Hvad vil det egentligt sige at energioptimere sin bolig? I bund og grund vil det sige, at man sørger for, at boligens samlede energiforbrug er så lille som muligt.

Næste spørgsmål: hvad menes med energiforbrug? I boligsammenhæng menes de resurser, som er forbundet med produktion og forbrug i en almindelig husholdning: lys, vand, varme og strøm generelt. 

Når man ønsker at energioptimere sin bolig, søger man altså at nedsætte sit forbrug af nævnte resurser. Dels er der økonomiske og miljømæssige fordele at hente, men det handler også om, at få gjort det på en måde, der har så lidt så mulig indflydelse på dagligdagen.

En energioptimeret bolig er altså nødvendigvis hverken kold, mørk eller uden adgang til rindende vand, men en, hvor der er tænkt over tingene.

Fra åbenlyse tiltag til skjulte potentialer

​Når man ønsker at energioptimere sin bolig, er der nogle ting der giver sig selv: ikke fyre for gråspurvene, ikke brænde lys når ingen er hjemme, ikke lade det varme vand løbe et kvarter før man egentligt er klar til at stå under bruseren osv.

Andre tiltag, som mange andre også i forvejen gør brug af: slukke for apparater der står på standby, udskifte sparerpæren med LED, slukke for varmen om sommeren osv.

Nogle ting kan virke nærmest for åbenlyse, mens andre kun sjældent dukker op på folks indre radar. I sådanne tilfælde, kan det være en god ide, at tale med en energivejleder, for der kan være store gevinster at hente i de skjulte potentialer.

Energivejlederens rolle

​En energivejleder er en særlig uddannet fagperson, som har specialiseret sig i at udføre og vejlede om energirigtige renoveringer. Derfor er der også mange, som ifm. byggeprojekter, vælger at benytte lejligheden til at energioptimere boligen efter alle kunstens regler – både af økonomiske og klimamæssige årsager.

Vi stræber stadig efter at blive en grønnere virksomhed og dette indebærer bl.a. at rådgive vores kunder til at træffe mere miljørigtige løsninger på el-området, men også mere end det. Når vi som el-installatører tilbyder energi- vejledning og -optimering, tænker vi derfor ikke kun i de oplagte muligheder, som, du måske selv var kommet frem til på egen hånd. Vi tænker i helheder og fremtidspotentialer. Det handler ikke om at være smart i en fart, men om dine ønsker og ambitioner inden for de økonomiske og tidsmæssige rammer, som du sætter.  

Erik Petrovics

Stilling​: Energivejleder

Tlf. direkte: 40 70 13 08

E-mail: erik@kallesoe.dk

Thomas Blume

Stilling​: Energivejleder

Tlf. direkte: 40 70 13 13

E-mail: thomas@kallesoe.dk

Kallesøe El Søborg​

​Generatorvej 35B, 2860 Søborg

Telefon: 38 19 19 02

E-mail: kallesoe@kallesoe.dk

Kallesøe El Præstø​

Teglstrupvej 4, 4720 Præstø

Telefon: 29 90 77 11

E-mail: jasper@kallesoe.dk

Svend Mogensen´s Eftf​

Kostervej 19A, 4780 Stege

Telefon: 55 81 48 21

E-mail: info@sme-el.dk

CVR: 20013508