Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

OTDR-test 

Når millimeter gør en forskel

Som noget helt særligt til fibernetværk tilbyder vi OTDR-test. Testen er utrolig præcis og kan med millimeters præcision lokalisere fejl selv på meget store netværk. En OTDR-test bruges til at teste på fibernet internettet på stedet– f.eks. fra krydsfelt til udstyr, eller mellem krydsfelter.

En OTDR-test udføres enten for at finde og rette eksisterende fejl, eller som led i en forbyggende proces.

Skal vi også teste jeres fibernetværk? Kontakt Kallesøe El eller Svend Mogensens Eftf., så finder vi ud af det.

Se også:

​Hvad er en OTDR-test?

OTDR står for Optical Time Domain Reflector.

En OTDR-test bruges til, at teste et fibernetværk for fejl, der belaster netværkets samlede kvalitet og ydeevne.

Hos Kallesøe EL og hos Svend Mogensens Eftf. oplever vi desuden en stigende tendens til, at blive kontaktet ang. OTDR-test med henblik på at dokumentere, at et netværks påståede struktur og hastighed, stemmer overens med virkeligheden. 

​Hvor udføres en OTDR-test?

Testen er unikt udviklet til test af fibernetværksinstallationer. Metoden egner sig særlig godt til større fibernetværk, men kan også anvendes på mindre.

OTDR-test udføres på hele fibernetsinfrastrukturer internt på stedet, eller på udvalgte områder. 

​Hvorfor få udført en OTDR-test?

Har man fibernet og oplever man, at det ikke fungerer, som det burde, kan en OTDR-test være en del af løsningen. En OTDR-test viser teknikeren et avanceret billede af, hvordan netværkets sundhedstilstand er, og på baggrund af denne, kan der fremstilles løsningsforslag, som kan optimere netværket.

En anden måde at anvende OTDR-test er som dokumentation. Dokumentationen kan f.eks. bestå i at vise, at en fibernetinfrastruktur rent faktisk har den opbygning, som det påstås den har.

​Hvordan udføres en OTDR-test?

Traditionelle dataoverføringskabler består typisk består af kobber, hvor data overføres via elektriske impulser. Fibernetværk, hvor OTDR- tests udføres, består af lyslederkabler. I lyslederkabler overføres data bogstaveligt talt med lysets hastighed igennem lysimpulser. En OTDR-test bliver udført af en specialuddannet teknikker, der med avanceret udstyr måler spredning og refleksion af det lys, der sendes igennem lyslederkablerne i netværket.

Teknikeren analyserer målingerne og kan nu med stor præcision pege præcist der, hvor i netværket der er fejl, der skal udbedres. Teknikeren kan selvsagt også udføre de forbedringer, der måtte vise sig nødvendige. 

Kallesøe El Søborg​

​Generatorvej 35B, 2860 Søborg

Telefon: 38 19 19 02

E-mail: kallesoe@kallesoe.dk

Kallesøe El Præstø​

Teglstrupvej 4, 4720 Præstø

Telefon: 29 90 77 11

E-mail: jasper@kallesoe.dk

Svend Mogensen´s Eftf​

Kostervej 19A, 4780 Stege

Telefon: 55 81 48 21

E-mail: info@sme-el.dk

CVR: 20013508