Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

ABA

​Automatiske brandalarmeringsanlæg (ABA) er hjørnestenen, når det kommer til brandsikkerhed. I Tilfælde af brand, sørger ABA-anlægget for automatisk at tilkalde brandvæsnet. En hurtig indsats er med til at redde menneskeliv.

Et ABA-anlæg står sjældent alene. Oftest er det bygget sammen med forskellige tillægsfunktioner og produkter som f.eks. et AVA-anlæg.

Det gør at brandsikkerheden kan skræddersyes til nærmest et hvert formål og bidrage til øget sikkerhed for mennesker, bygninger, værdier og IT. Derudover er det med til at mindske omfanget af skader forårsaget af brand og slukningsarbejde.

Som certificeret ABA-installatør er Kallesøe en sikker samarbejdspartner, når det kommer til at brandsikre sig mod flammerne. Og som en standardservice tilbyder vi oven i købet de lovpligtige serviceeftersyn på brandtekniske installationer, som en serviceaftale. 

På den måde er I sikret, at jeres installationer altid er up-to-date og funktionsdygtige.  

Se også:

Hvad er ABA-anlæg?

Hvor anvendes ABA-anlæg?

Hvorfor anskaffes ABA-anlæg?

Hvordan får man ABA-anlæg?

Hvor anvendes ABA-anlæg?

ABA-anlæg er som udgangspunkt påkrævet i bygninger i anvendelseskategori 1,5 og 6. Disse områder dækker over hhv. industri-og lagerbygninger på over 2000m2, hoteller, pleje- og daginstitutioner. Nærmere specifikationer kan læses i bygningsreglementet.

ABA-anlæg har ikke altid været lovpligtige, men flere og flere vælger alligevel at installere et såkaldt frivilligtanlæg, fordi fordelene ved ABA-systemet er mange. Ring til os og hør, om ABA er en løsning for jer. Telefon 38 19 19 02.

​Hvad er ABA-anlæg?

ABA står for Automatisk Brandvarslings- Anlæg og er et avanceret brandalarmsystem, som, opdager pludselig voldsom varme, eller røgudvikling og sørger for automatisk at tilkalde brandvæsnet.

I visse typer af bygninger er der direkte lovkrav om, at der som minimum skal være opsat et godkendt ABA-anlæg. Hospitaler og plejehjem vil typisk være sådanne tilfælde. Lovkravet gør sig også gældende i langt de fleste større nybyggerier.

ABA-anlæg kan også anskaffes som en frivilligordning. Det sker sædvanligvis i forbindelse med om- eller tilbygninger, fordi der er et ønske om at optimere brandsikkerheden. 

Hvorfor anskaffes ABA-anlæg?

Fordi:

  • Det potentielt kan redde liv!
  • ABA- anlægget tilkalder automatisk brandvæsnet i det sekund, det opdager en pludselig røg- eller varmeudvikling og nedsætter herved omfanget af omfattende brand- og slukningsskader betydeligt.
  • Det kan være et krav fra enten byggemyndighederne og/eller brandmyndighederne. Alternativt kan der være tale om frivillig-anlæg.
  • ​ABA-anlægget aktiverer eventuelle andre sikringssystemer, som måtte være koblet til anlægget, hvilket giver en øget sikkerhed for både mennesker, bygning og materiel.
  • ​Der kan være penge at spare på forsikringspræmien, hvis et der findes et godkendt ABA-anlæg i bygningen.

Hvordan får man ABA-anlæg?

Det skal altid være en certificeret ABA-installatør, der står for opsætning og implementeringen af et ABA-anlæg.

Når I vælger Kallesøe El som jeres ABA-installatør, slipper I for al bøvlet. Vi står for myndighedsbehandlingen – dvs. informering, koordinering, opfølgning, dokumentation mm. Det betyder at du kan læne dig tilbage og være helt sikker på, at alt kommer til at foregå fuldstændigt efter bogen.

Kontakt Kallesøe El allerede i dag og kom i gang med det samme.

Telefon 38 19 19 02.

Mail kallesoe@kallesoe.dk.

Kallesøe El Søborg​

​Generatorvej 35B, 2860 Søborg

Telefon: 38 19 19 02

E-mail: kallesoe@kallesoe.dk

Kallesøe El Præstø​

Teglstrupvej 4, 4720 Præstø

Telefon: 29 90 77 11

E-mail: jasper@kallesoe.dk

Svend Mogensen´s Eftf​

Kostervej 19A, 4780 Stege

Telefon: 55 81 48 21

E-mail: info@sme-el.dk

CVR: 20013508