Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

UPS-anlæg 

Når strømmen svigter og millisekunder bliver til værdifulde minutter

​Alle arbejdspladser oplever fra tid til anden strømsvigt og hvor det for nogle arbejdspladser blot er en irriterende afbrydelse, der betyder at man risikere at skulle starte forfra på det man nu arbejdede med, kan det for andre kan få direkte fatale konsekvenser.

Generelt er det en god ide at tænke på UPS, som en fast del af en virksomheds/institutions IT-systemer. En UPS er nemlig med til at sikre, at udstyr og igangværende arbejde ikke tager skade i tilfælde af strømsvigt. UPS’en giver dig afgørende minutter til at lukke dit udstyr ansvarligt ned og gemme det arbejde, du er i gang med – indtil en evt. nødstrømsforsyning kan tage over.

Der findes et hav af forskellige typer og størrelser, og det kan være svært at vide, præcis hvilken løsning, der er den rigtige for lige netop jeres type arbejdsplads og virksomhed.

Har du brug for hjælp, så ring eller skriv til Kallesøe El eller Svend Mogensens Eftf. Vi står klar til at vejlede, give tilbud og opsætte eller servicere UPS’systemer– uanset størrelse.

​​

Se også:

Hvad er UPS?

UPS står for Uninterruptible Power Supply (uafbrudt strømforsyning).

UPS-systemer bruges til at forsyne elektriske apparater med strøm længe nok til, at en evt. nødstrømsforsyning kan tage over. Ofte er der blot tale om nogle få minutter, og i mange tilfælde kan UPS’en alene altså ikke fungere som sikkerhed i tilfælde af strømsvigt – derfor bliver det mange steder kombineret med en nødstrømsgenerator.​

Hvor anvender man UPS?

Typisk anvendes UPS’er i IT-virksomheder, men anvendes i princippet også i mange andre virksomheder, hvor der er et serverrum tilknyttet.

Det giver god mening at integrere UPS i forbindelse med krydsfelter

Krydsfelter er knudepunktet for virksomhedens strøm og IT, og det derfor vil være dette, der er det mest sårbart i tilfælde af strømsvigt.

Der findes også UPS’ere beregnet til anvendelse i private hjem. De kan typisk anskaffes i elektronikforretninger. Spørg altid forretningens personale, hvis du er i tvivl om, hvad du skal vælge.​

Hvorfor bør man anvende UPS?

UPS’er anvendes for at undgå systemskader, tab af data og opretholdelse af drift i en begrænset periode i tilfælde af strømsvigt.

Uden UPS (og/eller nødstrømsgenerator risikerer man at vigtig viden og uerstattelige data, som relativt enkelt kunne være blevet reddet, går tabt. Man bør derfor overveje nøje, om det er risikoen værd ikke at investere i UPS (og nødstrømsgenerator).​

Hvordan fungerer UPS?

UPS’en er et batteri, der overtager og omdirigerer strømtilførelsen i en kortere periode, når den faste strømtilførsel til de tilkoblede enheder svigter.

Der findes forskellige typer af UPS’er og de fungerer på lidt forskellig vis, men overordnet tjener de alle samme overordnede formål: at beskytte udstyr og data kortvarigt i tilfælde af strømsvigt.

Eftersom UPS tjener som en sikkerhedsforanstaltning, er det derfor også en rigtig gode ide med jævne mellemrum at tjekke, om den nu fungerer efter hensigten. Dette kan bl.a. ske ved at oprette en serviceaftale.

Kallesøe El Søborg​

​Generatorvej 35B, 2860 Søborg

Telefon: 38 19 19 02

E-mail: kallesoe@kallesoe.dk

Kallesøe El Præstø​

Teglstrupvej 4, 4720 Præstø

Telefon: 29 90 77 11

E-mail: jasper@kallesoe.dk

Svend Mogensen´s Eftf​

Kostervej 19A, 4780 Stege

Telefon: 55 81 48 21

E-mail: info@sme-el.dk

CVR: 20013508