Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

​AIA – automatisk indbrudsalarm

​Når lås og slå ikke er nok

At passe på det, der betyder noget

​Der kan være forskel på, hvad der bliver betragtet som værdi, som hhv. privatperson og i erhvervsøjemed. Men ens for begge er et ønske om at passe på værdierne og sørge for, at de hverken bliver ødelagt eller ender i de forkerte hænder. Et skridt i den retning, for begge, er ganske simpelt: en tyverialarm.

Tyverialarmer kan have mange udformning og fungerer på lige så mange forskellige måder, men i bund og grund er princippet det samme, nemlig at gøre opmærksom på, hvis nogen forsøger at tvinge sig adgang til områder, hvor de ikke er velkomne.

Hvad er AIA?

Et AIA-anlæg er i princippet en overvågningsalarm, som består af en central og nogle detektorer. Hvis et AIA-anlæg registrerer indtrængning, eller forsøg herpå, vil anlægget automatisk give besked til en vagtcentral. 

Vagtcentralen behandler alarmen enten ved at give besked til ejeren af anlægget, eller ved at sende en vagt ud for at se nærmere på sagen.

AIA: Ikke bare en tyverialarm

​Et AIA-anlæg er kernen i mange virksomheders tyverisikringsstrategi. Og med god årsag. Anlægget udmærker sig ved dels at have en helt konkret sikringsfunktion, men også ved at have en præventiv effekt.

Der er ikke direkte lovkrav om, hvorvidt en virksomhed skal have opsat et AIA-anlæg, men der kan, fra forsikringens side, foreligge påbud om et sådant, hvis forsikringen skal være gældende.

Et AIA-anlæg kan fint stå alene, men sikkerheden øges betydeligt, hvis det kobles sammen med f.eks. IBI, ADK, eller TVO.

Ikke et gør-det-selv-projekt

En del gør-det-selv-typer ville nok kunne opsætte og installere en tyverialarm i privaten. Desværre forholder det sig anderledes, når det kommer til erhvervslivet.

Uanset hvor godt dine hænder er skruet på, skal et AIA-anlæg være opsat og installeret af en AIA-autoriseret-installatør. Igen er der tale om et forsikringsspørgsmål snare end et lovkrav.

Vil du være sikker på at dit anlæg er sat korrekt op og klar til at blive taget i brug med det samme, så kontakt os på telefon: 38 19 19 02.

Vi hjælper naturligvis også gerne med projekteringen af sikringsløsninger, hvor AIA indgår som integreret del, ligesom vi rådgiver om hvilke sikringstyper, der vil egne sig bedst til netop jeres virksomhed.​

Se også

IBI

ADK

TVO

Brandsikkerhed- og strategi

It-sikkerhed

El-og kraftinstallationer

Kallesøe El Søborg​

​Generatorvej 35B, 2860 Søborg

Telefon: 38 19 19 02

E-mail: kallesoe@kallesoe.dk

Kallesøe El Præstø​

Teglstrupvej 4, 4720 Præstø

Telefon: 29 90 77 11

E-mail: jasper@kallesoe.dk

Svend Mogensen´s Eftf​

Kostervej 19A, 4780 Stege

Telefon: 55 81 48 21

E-mail: info@sme-el.dk

CVR: 20013508