Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

SOLCELLEANLÆG

Solceller er en interessant energikilde, fordi den er forureningsfri og producerer elektricitet af solens lys.

For rigtig mange boligejere kan det i dag betale sig, at investere i et solcelleanlæg. Der findes mange forskellige typer anlæg og der er stor forskel på både kvalitet og priser. Det er derfor vigtigt at undersøge markedet meget nøje, så man er sikker på at det ønskede anlæg lever op til ens forventninger.

Det er vigtigt, man undersøger ting som ydeevne og service og garanti. Anlæggets ydeevne har stor betydning.

Det gode anlæg

Et godt anlæg ligger med minimum 200Wp til 250Wp pr. solcelle panel og med +/- 3%.

Anlæg placeret på sydvendt tagflade.

Taghældning på ca. 35 Grader.

Ingen planter eller bygninger må skygge på paneler.

Lynbeskyttelse af anlæg og inverter.

Bemærk

Hvor meget ydeevnen falder med i løbet af årene.

Garanti mæssigt er det særdeles vigtigt om den bagved liggende solcelle leverandør også eksistere i fremtiden.

Solcelle panels opbygning

Solceller er typisk inddelt i moduler, som indeholder et sted mellem 36-72 solceller. Størrelse, udseende og kvalitet kan variere fra anlæg til anlæg. Man lodder de tynde siliciumplader sammen, så de lægger side om side. Når sollyset opfanges af solcellerne, produceres der jævnstrøm.

Derfor skal der være en inverter, som omsætter jævnstrømmen til 230 volt vekselstrøm, som kan bruges i huset og i det offentlige elnet. Alt efter hvor meget strøm man har brug for, installerer man et anlæg med tilsvarende moduler, der kan producere den nødvendige strøm.

Nettilsluttede solcelleanlæg

Der findes forskellige typer solcelleanlæg. Der findes de såkaldte stand alone eller ø-drift solcelleanlæg. Disse anlæg lagrer strømmen i batterierne. De mest almindelige anlæg er dog de nettilsluttede solcelleanlæg, som integreres som en del af husstandens energisystem. Disse anlæg er samtidig tilsluttet det offentlige elnet.

I modsætning til ø-drift anlæg løber den overskydende strøm fra nettilsluttede anlæg ud i det offentlige elnet, hvilket i praksis betyder, at mens andre får gavn af den overskydende strøm, løber ens elmåler bogstaveligt talt baglæns.

Optimal placering

Hvis et solcelleanlæg skal yde makismalt, er det vigtigt at man tænker sig om, før man sætter det op. Rigtig mange vælger at installere deres anlæg på husets tag, men hvis du alligevel er i gang med at bygge om eller bygge nyt, er der alternativer. Man kan nemlig godt integrere det i husets facader eller som et bygningselement.

Et solcelleanlæg er meget følsomt og for at det kan yde optimalt, må der ikke være skygge på det i tidsrummet 9-17. Det er vigtigt at det er sydvendt med en 45 graders hældning. Det kan dog også arrangeres således, at halvdelen er solcellerne er østvendte og den anden halvdel vestvendte. Så skal man blot have to indgange til inverteren.

Hos Kallesøe ønsker vi at bidrage med vores faglige ekspertise på et tidligt tidspunkt i din planlægning. Det giver bl.a. den fordel, at vi kan rådgive om de forskellige muligheder, der efterfølgende sikrer den mest problemfrie og økonomiske drift af anlægget.

Derfor er du altid velkommen til at tage vores projekterings- og kalkulationsafdeling med på råd.

Kontakt os for yderligere information eller for at få et uforbindende tilbud.​

​Kontakt os
​for et uforpligtende tilbud

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

​E. Kallesøe A/S

CVR: 20013508

Generatorvej 35B,
2860 Søborg